Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solhaven-ansatte frifindes i sag om mishandling af unge

Alle de tiltalte medarbejdere fra døgninstitutionen Solhaven i Farsø er blevet frifundet for mishandling af unge, har Retten i Aalborg besluttet.

ARKIV.Onsdag er faldet i dom i sagen om Solhaven.
ARKIV.Onsdag er faldet i dom i sagen om Solhaven.

Tre og et halvt år efter, at den nu tidligere forstander og 11 ansatte fra døgninstitutionen Solhaven i Farsø blev tiltalt for vold og tvang mod unge på institutionen, er de onsdag eftermiddag blevet frifundet ved Retten i Aalborg. Det skriver bt.dk.

Afgørelsen er enstemmig.

»Der har været mange gamle forhold. Vi har været helt tilbage til 2005, og det har været svært for mange at huske. Der foreligger ikke mange objektive beviser i sagen, altså lægelige oplysninger og beviser,« forklarer dommeren ifølge bt.dk og uddyber:

»Det har været påstand mod påstand i det meste af sagen. De unge og de tiltaltes forklaringer stod mod hinanden. Men det er anklageren, som har bevisbyrden, og på den baggrund er retten nået frem til, at der ikke er ført tilstrækkelige beviser jævnfør anklageskriftet.«

De 12 ansatte var tiltalt for i alt 66 forhold, herunder halsgreb, slag med knytnæver og knæspark, som skulle have fundet sted fra 2005 til 2012. I de fleste forhold havde anklagemyndigheden rejst tiltale efter den grove voldsparagraf, straffelovens paragraf 245, der har en straframme på op til seks års fængsel.

Alle tiltalte har under hele forløbet nægtet sig skyldige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.