Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solhaven-anklager overvejer anke

Først vil anklagemyndigheden nærlæse dommen, og dernæst vil den tage stilling til, om frifindelsen af de 12 ansatte fra institutionen Solhaven skal ankes, fortæller chefanklager Søren Gade. De 12 var anklaget for mishandling af unge.

Der blev onsdag d. 28 januar 2015 eftermiddag afsagt dom i sagen mod opholdsstedet Solhaven ved Retten i Aalborg. Her forlader tilhørere retten hvor politiet holdt vagt.
Der blev onsdag d. 28 januar 2015 eftermiddag afsagt dom i sagen mod opholdsstedet Solhaven ved Retten i Aalborg. Her forlader tilhørere retten hvor politiet holdt vagt.

Før anklagemyndigheden vil tage stilling til, om den vil anke frifindelsen af de 12 medarbejdere fra Solhaven i en sag om mishandling af unge, skal onsdagens dom nærlæses. Det fortæller chefanklager Søren Gade fra Nordjyllands Politi.

»Dommen er på grund af sagens karakter omfattende, og derfor vil anklagemyndigheden i de kommende dage bruge tid på at nærlæse dommens præmisser og derefter tage stilling til et eventuelt ankespørgsmål,« siger Søren Gade.

Retten i Aalborg lagde i dommen vægt på, at der har manglet beviser i sagen:

»Det har været påstand mod påstand i det meste af sagen. De unge og de tiltaltes forklaringer stod mod hinanden. Men det er anklageren, som har bevisbyrden, og på den baggrund er retten nået frem til, at der ikke er ført tilstrækkelige beviser jævnfør anklageskriftet,« lød det fra dommeren, da han læste afgørelsen op, skriver bt.dk.

De 12 ansatte var tiltalt for i alt 66 forhold, herunder halsgreb, slag med knytnæver og knæspark, som skulle have fundet sted fra 2005 til 2012. I de fleste forhold havde anklagemyndigheden rejst tiltale efter den grove voldsparagraf, der har en straframme på op til seks års fængsel.

»Nu er det jo sådan, at myndigheder sjældent bliver overrasket, og det er klart, at i denne her sammenhæng vil en nærlæsning af rettens præmisser i forhold til bevisvurderingen naturligvis være et centralt tema,« siger chefanklager Søren Gade.

Alle tiltalte har under hele forløbet nægtet sig skyldige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.