Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solformørkelsen fra et fly: Fuldstændig fantastisk

50 personer så solformørkelsen fra et fly i 12 kilometers højde. Thomas Beck Rudbeck var blandt passagererne og anbefaler alle at tage på sådan en tur i løbet af deres liv.

Solformørkelsen forbløffede mange danskere, som bevidnede det historiske vejrfænomen fra landjorden. For journalist Thomas Beck Rudbeck fra Berlingske Nyhedsbureau blev mødet med mørket en oplevelse, han sent vil glemme.

Han så solformørkelsen fra et flyvindue i 12 kilometers højde.

»Det var en fuldstændig fantastisk - ja næsten ubeskrivelig oplevelse,« fortæller Thomas Beck Rudbeck.

Han var fløjet med magasinet Illustreret Videnskab lidt tættere på begivenhedens centrum end alle andre. Magasinet havde lejet en Boeing 737 og taget 50 personer med op over skyerne for at opleve det spektakulære scenarie fra nærmeste hold.

Maskinen lettede fra Kastrup Lufthavn klokken 07.45 med kurs mod Færøerne og derfra videre mod Svalbard i Nordnorge.

Klokken 10.41 kravlede månen ind foran solen og skabte den totale solformørkelse. Thomas Beck Rudbeck var mildest talt imponeret over udsigten fra sit flysæde.

»Jeg har set billeder af fænomenet før, men det var noget helt specielt at se det med egne øjne,« siger han.

Den historiske scene på himlen varede godt og vel to minutter. Så lod passagererne champagnepropperne springe, og kaptajnen satte kurs mod København.

Om boblerne eller det smukke syn var grund til rusen, melder historien intet om, men Thomas Beck Rudbeck var så betaget af oplevelsen, at han anbefaler andre at tage samme tur.

»Det var et helt særligt syn, og det er noget, jeg synes, at folk skal unde dem selv mindst en gang i livet,« siger han.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.