Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

#solformørkelse: Sådan brokkede vi os på de sociale medier

Gymnasieelever fra Paderup Gymnasium følger solformørkelsen.
Gymnasieelever fra Paderup Gymnasium følger solformørkelsen.

Længe ventet var den største solformørkelse i Danmark siden 1961. Og i takt med, at Månen bevægede sig ind mellem Jorden og Solen, bredte #solformørkelse sig over de sociale medier lige så hurtigt som det skydække, der endte med ar sluge det meste af fænomenet over det meste af landet.

Få danskere var begejstrede, og flertallet sendte vrængende tweets efter solformørkelsen. Reaktionerne inddelte sig hurtigt i flere kategorier:

De sarkastiske meta-opdateringer rettet mod andre SoMe-brugeres begejstring for fænomenet:

Og så var der de grafiske karikaturer...

Alle de 50 Shades of grå-grå-grå himmelbilleder, som blev postet i ét væk:

Og de, der ikke engang havde bevæget sig udenfor...

Og så gik et smukt billede, angiveligt taget fra den internationale rumstation ISS, viralt. Det skulle dog senere senere på dagen vise sig at være skabt af en kunster på kunstersiden DeviantArt.

Men de sociale medier har rigeligt tid til at dampe af inden den næste totale solformørkelse i Danmark, som først vil ramme Bornholm i 2142.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.