Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solen danser til hede sambarytmer ved nordjysk karneval

Weekenden bliver varm og med masser af sol over Danmark - også Aalborg, hvor der afholdes karneval lørdag.

Arkivfoto. Der bliver sol over Danmark i den kommende weekend, hvor temperaturen kan snige sig op i underkanten af 30 grader.
Arkivfoto. Der bliver sol over Danmark i den kommende weekend, hvor temperaturen kan snige sig op i underkanten af 30 grader.

Der bliver sol over Danmark i den kommende weekend, hvor temperaturen kan snige sig op i underkanten af 30 grader.

»Det bliver en rigtig varm og lummer sommerweekend med sol og næsten ingen skyer, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).«

Dermed er der godt nyt for folk med hang til sol.

Weekendens vejr vil nok blive særdeles godt modtaget af gæster til det årlige karneval i Aalborg, der finder sted lørdag.

Når de hede sambarytmer bevæger sig gennem de nordjyske gader, vil solen nemlig danse med optoget.

»Lørdag bliver rigtig varm i Nordjylland. Det bliver nok omkring 26-27 grader, og der bliver masser af sol. Man skal nok huske at drikke vand, «siger Lars Henriksen.

Allerede fredag skyller varmen langsomt ind over Danmark.

»Vest for Fyn ligger der nogle skyer her fra morgenstunden fredag, men de bliver hurtigt brændt af. Og så vil temperaturen ligge mellem 18 og 23 grader. Nogle steder vil der nok blive helt op til 25 grader,« siger meteorologen.

Lørdag vil temperaturen bevæge sig endnu længere op mod de 30 grader.

»Vi vil nok toppe på 28 grader, men det kan måske blive varmere«, siger Lars Henriksen.

DMI oplyser, at de højeste temperaturer vil være i Jylland. Men hele landet bliver velsignet med masser af sol.

»Uanset hvor man er i Danmark, så vil man få det varmt lørdag. Det ser til gengæld ud til, at søndag bliver lidt koldere.«

DMI oplyser, at der kommer en koldfront over landet i løbet af lørdag, men der kan sagtens stadig blive 25 grader.

Lars Henriksen anbefaler, at man tager en dukkert, hvis man skal køle sig selv lidt ned i varmen. Badevandet er nemlig fortsat ganske køligt.

»Vandtemperaturerne er ikke særligt høje, så man kan blive kølet ned ved at gå i vandet. Kystnært ligger de omkring 13-14 grader. Vandet tager simpelthen meget længere tid om at blive varmet op«, siger meteorologen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.