Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solcentre får uanmeldte besøg

Siden den første danske solarielov trådte i kraft i efteråret, har alle solcentre blandt andet været forpligtet til at hænge advarselsplakater op. Nu skærper myndighederne kontrollen med centrene.

Med den nye solarielov er alle solcenter-ejere forpligtet til at registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen og hænge advarselsplakater synligt op i alle solcentre. Men bliver det gjort? Det vil Sikkerhedsstyrelsen nu kontrollere ved at komme på uanmeldt besøg, skriver Politiken.

Ved kontrollerne skal det blandt andet tjekkes, om sol-kunderne bliver lyst på med for kraftige stråler, og om de bliver mødt med synlige advarselsplakater, når de ankommer.

»Når der er kommet en ny lov, er det selvfølgelig interessant at tjekke op på, om den bliver overholdt. Derfor kører vi en tilsynsrunde, hvor vi i første omgang kontrollerer 20 solcentre landet over med uanmeldte besøg,« siger Mette Cramon, der er kommunikationschef hos Sikkerhedsstyrelsen, til Politiken.

Hvis de 20 første besøg byder på overtrædelser af den nye solarielov, vil styrelsen blive ved med at køre tilsyn.

Hos Kræftens Bekæmpelse håber direktør Leif Vestergaard Pedersen, at der vil blive kontrolleret mange flere centre - så solarierne har en reel risiko for at blive kontrolleret, påpeger han over for Politiken.

Da Sikkerhedsstyrelsen for fem år siden kontrollerede 111 danske solarier, var det kun fire af dem, der fulgte EUs sundhedsvejledninger. I 2012 viste en ny stikprøvekontrol, at 59 procent af de tjekkede solarier havde for høj udstråling.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.