Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solcentre advarer minister om nyt forslag

Dansk Solarie Forening frygter, at en aldersgrænse til solarier vil få de unge til at tage sol i hjemmet.

Ikke uventet får det en meget lunken modtagelse fra Dansk Solarie Forening, at landets nye sundhedsminister, Astrid Krag (SF), vil indføre en aldersgrænse i de danske solarier, så helt unge får nægtet adgang til de varme solsenge.

Foreningen minder ministeren om, at solarieejere i forvejen er blevet pålagt at informere de unge under 18 år om, at de ikke må benytte solarierne.

Desuden mener foreningen, at ministeren bør forklare, om et forbud både gælder for solcentrene samt for de privatpersoner, der har solarierør installeret i hjemmet.

- Et adgangsforbud, der kun rettes mod solcentre, vil i sagens natur flytte forbruget fra solcentrene, der er underlagt myndighedernes og branchens kontrol, til mere private former, hvor det er næsten umuligt at håndhæve krav om strålestyrke, sikkerhed og information.

- Det vil efter Dansk Solarie Forenings opfattelse give en alvorlig forringelse af de solbadendes tryghed, lyder det i en pressemeddelelse.

Astrid Krag udtalte i forbindelse med forslaget, at "brugen af solarium har bidraget til, at flere får modermærkekræft. Derfor er det rigtig vigtigt at beskytte de helt unge".

Men det mener solarieforeningen ikke, der er belæg for:

- Alle undersøgelser peger på, at det er solskoldninger, der øger risikoen for hudkræft, uanset om overeksponeringen sker i solariet eller det fri, skriver foreningen.

Den nye sundhedsminister udtalte i forbindelse med forslaget, at hun ikke endnu ikke har lagt sig fast på, om grænsen skal gå ved 16 eller 18 år.

Sidste år lagde S og SF op til at indføre en aldersgrænse, men dengang var der ikke opbakning til lovforslaget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.