Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søndagsåbent giver mindre madspild

Der vil blive smidt færre madvarer ud fra supermarkederne, når lukkeloven bliver afskaffet.

Arkivfoto. Mad smides ud fra supermarked.
Arkivfoto. Mad smides ud fra supermarked.

Der vil være færre kasserede poser med brød og dårlige bananer i affaldscontainere udenfor supermarkeder, når lukkeloven afskaffes 1. oktober og også de store butikker får lov til at holde åbent om søndagen.

Sådan lyder det fra flere butikker og kæder DR Nordjylland har talt med.

Hver dag går personalet i SuperBrugsen i Svenstrup ved Aalborg butikken igennem på jagt efter frugt, grønt, brød, slagtervarer, mælk og ost, der skal kasseres. Særligt mandag ryger mange dårlige eller for gamle varer ud.

- Vi håber, at det bliver mindre, efter vi har haft søndagsåbent. Mit skud vil være, at vores udsmid skal falde med 10-15 procent, siger uddeler Henrik Gade Johansen til DR Nordjylland.

Hverken Coop med Dagli’Brugsen, Fakta, Irma, SuperBrugsen og Kvickly eller Dansk Supermarked med Netto, Føtex og Bilka har undersøgt, hvor meget de forventer udsmidet reduceres. Men de er enige om, at mindre ryger ud.

- Det er et-cifrede procentsatser, vil jeg vurdere, siger Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

At butikkerne vil kassere færre varer, når de holder søndagsåbent, glæder Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop spild af mad.

- Set med madspildsbriller er det positivt. Der bliver et kontinuerligt flow af salg af produkter, så de får solgt dem i stedet for at smide dem i skraldespanden, siger hun. Mens mindre madspild er godt for miljøet, så betyder den nye lukkelov formentlig, at vi belaster miljøet ved at handle mere i de store butikker i de større byer og derfor bruger mere benzin til transport.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.