Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialrådgivere: Donation er epokegørende opgør med puljer

Der er tænkt helt nye tanker bag den fond på 750 millioner som Den A. P. Møllerske fond har præsenteret.

København: 750 millioner til det sociale område kan virkelig rykke noget, hvis pengene gives på den rigtige måde, mener man i Dansk Socialrådgiverforening.

Derfor hæfter foreningen sig særligt ved, at en donation på 750 millioner kroner, som Den A. P. Møllerske Støttefond onsdag har bevilget til det sociale arbejde, gives til projekter, der har et langt sigte.

- Det er virkelig en progressiv vej, fonden er gået med sine støttekroner, siger formand Majbrit Berlau.

Dansk Socialrådgiverforening har selv været inviteret af fonden til at komme med input til, hvordan penge bliver givet bedst ud på området. Og i det oplæg, som fonden er kommet med, genkender foreningen flere af sine egne ideer.

Blandt andet hæfter Majbrit Berlau sig ved, at pengene særligt bliver øremærket initiativer, der har et varigt perspektiv.

- Det helt unikke ved det er, at de ikke går ind og laver sådan nogle puljer, hvor der er projekter, der får penge i to år, og så bryder projektet sammen, når pengene slipper op, siger hun.

Hun mener, at pengene kan gøre op med de mange siloer, som udsatte borgere i dag møder, når de er i kontakt med det offentlige system.

- De går ind og vil understøtte en positiv udvikling i kommuner og andet offentligt, socialt arbejde. Med henblik på at få etableret nogle af de investeringer, der skal til for at omlægge til helhedsorienterede indsatser ude i kommunerne, siger hun.

De mange millioner fra den A.P. Møllerske Støttefond skal gives til tre fokusområder, lyder det onsdag fra fonden.

Et fokus på at få unge og voksne ind på arbejdsmarkedet, på at nedbryde negativ social arv og på at skabe bedre fysiske rammer for de socialt udsatte i eksempelvis institutioner og socialt boligbyggeri.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.