Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialpædagoger vil have øgede muligheder for at bruge magt

Mulighederne for at anvende magt mod anbragte børn og unge bør udvides, mener fagforbundet Socialpædagogerne.

Når et barn på et socialpædagogisk opholdssted gentagne gange smider med maden eller ødelægger de andre børns julegaver, så skal pædagogerne have mulighed for fysisk at føre barnet væk. Det mener fagforbundet Socialpædagogerne, skriver Kristeligt Dagblad.

Under de nuværende regler vil det blive betegnet som ulovlig magtanvendelse. Og dermed svigter vi de mest udsatte børn, mener formand for Socialpædagogerne Benny Andersen.

»Som reglerne er i dag, er det kun muligt at føre et barn væk rent fysisk eller holde om det, hvis der er tale om en uforsvarlig situation, eller hvis barnet er til skade for sig selv. Vi mener, at det i den slags situationer bør være muligt at tage hensyn til fællesskabet og de andre børn,« siger han til avisen.

Benny Andersen ønsker også, at reglerne for magtanvendelse skal gælde for plejefamilier. Samtidig understreger han over for Kristeligt Dagblad, at magtanvendelse altid skal være den sidste udvej.

Socialordfører for Dansk Folkeparti Karin Nødgaard (DF) oplyser til avisen, at hun er enig i, at reglerne skal ændres, så det for eksempel bliver muligt at føre et barn væk, hvis det spolerer et måltid.

Socialordfører for SF Trine Mach (SF) advarer omvendt imod at udvide beføjelserne for magtanvendelse.

Et udvalg under Socialministeriet skal i 2015 afklare reglerne for magtanvendelse mod anbragte børn og unge, efter Folketingets Ombudsmand har kritiseret reglerne for at være for uklare.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.