Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialministeren slår alarm: »Vi har et etnisk proletariat«

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) kræver et opgør med eftergivenheden over for forældre af anden etnisk baggrund, der ikke sørger for, at deres børn kommer i skole og holder dem væk fra kriminalitet.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

Alt for mange unge drenge med en anden etnisk baggrund end dansk vokser op med en ligegyldighed over for fællesskabets normer.

Det mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der kræver et opgør med eftergivenheden over for de forældre af udenlandsk herkomst, der ikke sørger for, at deres børn kommer i skole og holder dem væk fra kriminalitet.

Fremover skal flere kommuner trække dem i sociale ydelser, mener ministeren. Samtidig vil regeringen sætte ind med forældreprogrammer til udsatte familier med indvandrer- og flygtningebaggrund, der ifølge Karen Hækkerup skal mødes med krav og ikke ses som ofre. Hun vil undgå, at især unge drenge vokser op i et parallelsamfund med kriminalitet og bander og dermed afværge uroligheder, som dem vi senest har set i Stockholm.

»Vi har allerede fået et etnisk proletariat visse steder. Det er skræmmende at tænke på, hvordan det kan udvikle sig, hvis vi ikke tager hånd om det,« siger ministeren.

Enhedslistens Pernille Skipper er forarget over udmeldingerne:

»Hvordan kan Karen Hækkerup tro, at man ved at gøre familierne fattigere opnår en kriminalpræventiv effekt over for deres unge? Hård retorik løser ikke problemerne.«

DEBAT | Maler ministeren fanden på væggen? Del din mening herunder eller på facebook.com/berlingske

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.