Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Social- og sundhedsansatte stresser sig syge

Siden januar er sygefraværet blandt de ansatte sosu-hjælpere steget med 21,3 procent i Helsingør Kommune.

Arkivfoto: Siden januar 2017 er sygefraværet blandt de ansatte steget med 21,3 procent, og flere end hidtil sygemeldes på grund af stresslignende symptomer.
Arkivfoto: Siden januar 2017 er sygefraværet blandt de ansatte steget med 21,3 procent, og flere end hidtil sygemeldes på grund af stresslignende symptomer.

Med 70 ledige sosu-stillinger og et stigende antal ældre, der har brug for hjælp i hverdagen, løber de ansatte i hjemmeplejen i Helsingør Kommune så stærkt, at det nu går ud over deres helbred.

Siden januar 2017 er sygefraværet blandt de ansatte steget med 21,3 procent, og flere end hidtil sygemeldes på grund af stresslignende symptomer.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

»De har så travlt, at de går hjem med en følelse af, at de ikke har præsteret godt nok, og det går ud over deres tanker om dem selv og deres faglighed,« fortæller Lene Lindberg, formand for FOA Nordsjælland.

Hun tilføjer, at mange må arbejde over og tage ekstra vagter, for at vagtplanen går op.

For formanden er det stressende arbejdsmiljø en dybt bekymrende udvikling.

Lene Lindberg frygter, at det kan være begyndelsen på en ond spiral, som med tiden kan blive svær at bryde igen.

»Det er allerede nu uhyrligt svært at rekruttere arbejdskraft til branchen, og jeg frygter, at det kan blive endnu sværere i fremtiden. Mange har ikke lyst til at træde ind i en branche, der er så presset,« lyder det fra Lene Lindberg.

Hun tilføjer, at Helsingør Kommune gør et godt stykke arbejde for at prøve at rekruttere mere personale. Kommunen supplerer med eksterne vikarer for at kunne yde den rette pleje til kommunens ældre.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.