Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snigpremiere på ny jernbane til København

Færre forsinkelser. Det skal blive resultatet, når en ny banestrækning fra København mod vest åbner på søndag. Kom med på prøveturen

Efter tre års anlægsarbejde, tages det nye hovedspor til Københavns Hovedbanegård i brug på søndag. Kom med på snigpremiere.
Efter tre års anlægsarbejde, tages det nye hovedspor til Københavns Hovedbanegård i brug på søndag. Kom med på snigpremiere.

Færre forsinkelser. Ikke noget med at blive sendt i S-tog til Høje Taastrup fordi et nedbrudt tog blokerer sporet ved Valby. I det hele taget en mere robust togdrift mellem København og den størstedel af Danmark, der findes vest for hovedstaden.

Det er i hvert fald hensigten med det nye hovedspor til Københavns Hovedbanegård, der fra køreplanskiftet på søndag tages i brug efter tre års anlægsarbejde. Cirka hvert tredje tog mellem København og Høje Taastrup vil køre ad de fem kilometer nye bane, der fra København passerer Dybbølsbro, Sydhavn Station og Sjælør Station til Ny Ellebjerg Station, der i fremtiden vil få en vigtig funktion som nyt trafikalt knudepunkt.

Indtil videre fortsætter fortsætter banestrækningen mod Hvidovre, hvor togene kobler på den kendte hovedstrækning mod Høje Tåstrup.
Men fra 2018 kobles den nye jernbane til Ringsted via Køge på ved Ny Ellebjerg, og samtidig er København ved at analysere mulighederne for  at føre metroen ud til Ny Ellebjerg. Resultatet kan blive en voldsom opgradering af de kollektive trafikforbindelser på skinner i den sydvestlige del af Hovedstadsområdet med Ny Ellebjerg som centrum.

- Der er ingen tvivl om, at det nye spor vil give en bedre rettidighed. I dag opstår mange forsinkelser på strækningen mellem København H og Høje Taastrup, fordi vi udnytter infrastrukturen meget intensivt og derfor er sårbare, hvis der opstår forsinkelser, siger DSBs trafikinformationschef Tony Bispeskov.

I disse dage kører DSBs lokoførere testkørsel på den nye strækning, for at lære den at kende. Men fra søndag er det alvor, og efter mange besværligheder for at få signalteknik til at fungere garanterer Banedanmarks trafikdirektør, Peter Svendsen, at den nye strækning er klar til brug.
Tidligere i dag fik b.dk en prøvetur på strækningen ind mod København, du kan kommer med her:

 

  
 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.