Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snevejret sætter i weekenden punktum for sibirisk kulde

Sne og blæst kommer til at præge fredagen, men så bliver vejret en smule mere mildt.

Snevejr i byen Århus, søndag d. 22. november
Snevejr i byen Århus, søndag d. 22. november

København: Hvis man drømmer om at kælke eller lave en engel i sneen, skal man gøre det fredag eller lørdag formiddag.

For selv om der kan falde op til otte centimeter sne i løbet af fredag og den kommende nat, vil sneen ikke blive liggende, lyder det fra DMI.

Ugens sidste hverdag kommer dog i et hvidt sneskær.

- Kriterierne er ikke helt opfyldt for en snestorm fredag, fordi der ikke kommer nok sne, men på grund af kraftig blæst fyger det mange steder i landet, og det vil sætte sit præg på dagen, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen til Ritzau.

- Vinden aftager i løbet af eftermiddagen, og så bliver det knap så slemt. Det bliver ikke så varmt, at sneen smelter, og der kan komme mere sne i løbet af natten, så det bliver i hvert fald liggende til lørdag, siger han videre.

Temperaturerne kommer til at ligge mellem frysepunktet og et par graders frost. Ved Østersøen kan der dog komme op til to graders varme. Vinden vil først på dagen være frisk til hård og op til kuling.

- Lørdag bliver det lidt lunere, men i løbet af dagens første halvdel kan man fortsat have fornøjelse af sneen og finde kælken frem, siger Frank Nielsen.

- Senere på dagen kan vi få lidt sol, og temperaturen kan snige sig op på fire plusgrader. Søndag går det så galt for sneen. Det bliver skyet, og der kommer regn det meste af dagen, så mandag er sneen nok helt væk, lyder det videre.

Snevejret fredag varsler til gengæld slutningen på den isnende kulde, der har sat kløerne i årets første uge.

- Det markerer et punktum for den sibiriske kulde, vi har haft siden nytår. Kulden er ikke langt væk, men den kommer ikke fra Sibirien, siger Frank Nielsen.

Det mildere vejr vil derfor kunne mærkes søndag, selv om der ikke ligefrem er udsigt til smuk sol og vindstille.

- Søndag kan der falde mellem fire og otte millimeter regn, og det bliver op til hård vind. Det bliver ikke særlig rart vejr, men temperaturen kommer til at ligge over frysepunktet på mellem to og fem grader, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.