Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snestormen lander ved midnatstid

DMI har nu udsendt varsel om snestorm for hele landet og forventer, at der falder mellem 10 og 20 centimeter sne, inden snestormen er aftaget søndag eftermiddag.

Søndagen ser ud til at blive vejrmæssigt hård med masser af sne og kraftig vind. Arkivfoto.
Søndagen ser ud til at blive vejrmæssigt hård med masser af sne og kraftig vind. Arkivfoto.

Når danskerne står op søndag bliver det til synet af et hvidt snelandskab. DMI har lørdag morgen således udsendt et varsel om en snestorm, der ankommer allerede lørdag aften ved midnatstid i vadehavsområdet i det sydvestlige hjørne af Jylland og efterfølgende breder sig til hele landet.

- Sneen begynder at falde sidst på aftenen i den sydvestlige del af landet, og vinden vil hurtigt tiltage. Derfor kommer der også en del fygning i flere områder, alt i mens snevejret vil brede sig til det meste af landet, siger Olaf Matthiassen, vagthavende hos DMI, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Det nordlige og østlige Sjælland går dog nogenlunde fri i første omgang, ligesom det nordligste Nordjylland måske også slipper, tilføjer han.

Snestormen begynder at aftage i løbet af søndag, hvor temperaturen kortvarigt stiger til plusgrader, men det vil sandsynligvis kun blive til regn og slud i det sydvestlige Danmark, mens sneen vil fortsætte andre steder. Eventuelle trafikale vanskeligheder vil dermed langt fra være ovre.

- Der er risiko for lukning af veje og andet på grund af fygning og dermed også risiko for store vanskeligheder for trafikken. Og selv om sneen kan blive til regn og slud i nogle dele af landet, bliver det relativt hurtigt frostgrader igen. Faktisk allerede søndag aften går vinden i nordøst, og så breder kulden sig til hele landet igen, siger Olaf Matthiassen.

Han spår, at dagene efter weekenden bliver meget kolde.

- Næste uge bliver præget af frost hele døgnet rundt og af hård nattefrost visse steder. Der kan også forekomme snebyger i den østlige del af landet. Så vintervejret fortsætter, siger han.

DMI forventer, at der kommer mellem 10 og 20 centimeter sne i det kommende døgns tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.