Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snestormen gik værst ud over Nordjylland

Med kraftig vind og snemængder på op mod 20 centimeter gik søndagens uvejr værst ud over nordjyderne. Mandagen byder på nye trafikale udfordringer over hele landet.

Store mængder sne har begravet Nordjylland. Her i Aalborg.
Store mængder sne har begravet Nordjylland. Her i Aalborg.

Vinterens første uvejr har sluppet sig tag i Danmark, og hos DMI kan man nu gøre status over en dag med riv og rusk og masser af sne.

Ingen egne af landet gik fri af snestormen, men nogle danskere blev hårdere ramt end andre. Vejret var værst i Nordjylland, fortæller vagthavende meteorolog Bill Vejdegren fra DMI.

- Det kan være svært at måle snedybder helt præcist, men meldingerne går på op til 20 centimeter sne i Nordjylland. Samtidig var der meget kraftig snefygning i de nordlige egne, så man kan godt sige, at nordjyderne blev hårdest ramt, siger meteorologen.

Mandag deles landet mellem nord og syd rent vejrmæssigt, men over hele landet kan vejret skabe problemer for trafikken.

I de nordlige egne holder temperaturerne sig under frysepunktet, og dermed vil den lette sne fortsætte med et fyge i den kraftige vind. Sydpå er sneen gået over i regn og slud, mens termometeret er i plus, men mandag begynder det at fryse igen, og det får konsekvenser for de våde veje.

- I de sydlige egne af landet sætter frosten ind igen sidst på natten, og så er der risiko for ekstremt glatte kørebaner i morgentrafikken, siger Bill Vejdegren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.