Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snemasser lammer dele af Sjælland

Vejene er flere steder svært fremkommelige og gør det svært for ambulancer at rykke ud. Sneplove står standby.

Sneen er for alvor nået til Sjælland. Billedet her er dog fra Nordjylland, hvor Aalborg er dækket af sne. Her skovles ved Kunsten (tidl. Nordjyllands Kunstmuseum)
Sneen er for alvor nået til Sjælland. Billedet her er dog fra Nordjylland, hvor Aalborg er dækket af sne. Her skovles ved Kunsten (tidl. Nordjyllands Kunstmuseum)

Sneen er for alvor nået til Sjælland. Det mærker man hos Midt- og Vestsjællands Politi, som har hidkaldt fem sneplove fra Beredskabsstyrelsen, fortæller vagtchef Søren Danielsen.

- På bivejene er det mange steder svært fremkommeligt, og nogle steder er det helt føget til. Der er også hvidt på hovedvejene, men de formår stadig at holde dem åbne. Så for at sikre, at ambulancerne kan komme ud, har vi rekvireret sneplove til at stå standby i Roskilde, Snertinge og Kalundborg, siger vagtchefen.

- Den nordvestlige del af vores kreds, Odsherred-området ned mod Kalundborg, er hårdest ramt. Sammenholdt med, at der er en temmelig hård vind, og vi stadig har minusgrader, gør jo, at sneen bliver liggende, og der er mulighed for snefygning, tilføjer han.

Området har dog været forskånet for større trafikuheld. Mellem fem og 10 biler er skredet af vejen, fortæller Søren Danielsen.

- Der har været uheld, der relaterer sig til det glatte føre, men intet alvorligt. Så det virker til, at folk har taget det seriøst, at der er glat, så hastigheden er heldigvis også derefter.

Heller ikke i de øvrige politikredse er registreret store uheld.

Billeder: Læsernes billeder af snestormen

Billeder: Så voldsom er snestormen i Nordjylland

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.