Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snefri eksisterer ikke: Du skal på arbejde

Uanset om snevejr lammer trafikken, skal du prøve at tage på arbejde - medmindre det vælger at holde lukket.

Sne og vintervejr på Bornholm. Vejen mellem Hasle ogAllinge tirsdag den 27. februar 2018.. (Foto: Pelle Rink/Scanpix2018)
Sne og vintervejr på Bornholm. Vejen mellem Hasle ogAllinge tirsdag den 27. februar 2018.. (Foto: Pelle Rink/Scanpix2018)

Selv om sneen står meterhøjt, og både bus og tog er aflyst, er reglerne klare: Du skal prøve at tage på arbejde, for der er ikke noget, som hedder snefri.

Det forklarer advokat Klara Hoffritz fra HK/Privat.

»Som medarbejdere har vi en forpligtelse til at tage på arbejde, og det skal vi forsøge at gøre så vidt muligt.«

»Det betyder, at man ikke bare kan blive hjemme. Man må forsøge at finde andre muligheder for at komme frem, afvente at vejene bliver ryddet eller kæmpe sig frem senere,« siger hun.

Vejret kan dog være så slemt, at det viser sig umuligt for dig at komme på arbejde.

I denne situation vil der være tale om lovligt fravær, men arbejdsgiveren kan her trække dig i løn for de timer, som du ikke er på arbejde, forklarer Klara Hoffritz.

Et voldsomt snevejr er mandag og tirsdag rullet ind over Bornholm, og her har flere skoler og Bornholms Kunstmuseum valgt at holde snefri.

I ét tilfælde kan man reelt tale om snefri.

»De arbejdsgivere, som vælger at holde lukket for eksempel på grund af snevejr, har valgt ikke at tage imod arbejdskraften, og de skal betale den løn, som lønmodtagerne har krav på,« siger Klara Hoffritz.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.