Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sneen vælter ned over København hele søndagen

Når snevejret først rammer København søndag formiddag, så bliver det ved og ved og ved ... I Jylland bliver sneen afløst af regn.

Dette kan meget vel være situationen i morgen i hovedstads-området. Søndagen ser ud til at blive vejrmæssigt hård med masser af sne og kraftig vind.
Dette kan meget vel være situationen i morgen i hovedstads-området. Søndagen ser ud til at blive vejrmæssigt hård med masser af sne og kraftig vind.

Mens Jylland bliver ramt af snemasserne først, så skal københavnerne forvente, at det hvide pulver vælter ned over dem hele søndagen.

- Der kommer sne i hele landet, men i syd og vest vil det gå over i regn i løbet af formiddagen. Men den grænse når ikke at passere København, så når snevejret først begynder i København, så bliver det ved, siger vagtchef ved DMI, Olaf Mathiassen.

Kombinationen af sne og vind vil skabe en vanskelig situation for bilisterne.

- I morgen eftermiddag skal man forvente, at trafikforholdene bliver besværlige, da det vil have sneet i nogle timer, og blæsten betyder, at det vil begynde at fyge, siger Olaf Mathiassen.

- Der er risiko for lukning af veje og andet på grund af fygning og dermed også risiko for store vanskeligheder for trafikken. Og selv om sneen kan blive til regn og slud i nogle dele af landet, bliver det relativt hurtigt frostgrader igen. Faktisk allerede søndag aften går vinden i nordøst, og så breder kulden sig til hele landet igen, fortæller vagtchefen.

Snevejret stilner af i løbet af natten til mandag, men vil tage til i løbet af mandagen, hvor vinden også vil friske op igen.

DMI spår, at dagene efter weekenden bliver meget kolde.

- Næste uge bliver præget af frost hele døgnet rundt og af hård nattefrost visse steder. Der kan også forekomme snebyger i den østlige del af landet. Så vintervejret fortsætter, siger Olaf Mathiassen.

DMI forventer, at der kommer mellem 10 og 20 centimeter sne i det kommende døgns tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.