Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sneen har skabt kaos på vejene

Mere end 1.000 biler har tilkaldt assistance fra Falck og Dansk Autohjælp i løbet af søndagen, hvor sneen er faldet tæt. Jylland er særligt hårdt ramt af snestormen, og det påvirker også fly- og togtrafikken.

Sne i Viborg.
Sne i Viborg.

Falck og Dansk Autohjælp har haft en travl lillejuleaftensdag.

Snestormen, som langsomt har bredt sig over landet i løbet af søndagen, har medført problemer for over 1.000 bilister, og det har medført et stort antal udrykninger for begge selskaber.

- Siden klokken syv i morges og til nu (søndag 16.15, red.) er vi blevet bedt om assistance til 870 bilister. Knap 200 har været fritrækninger, hvor folk er kørt fast. Men der er store regionale forskelle, vi har haft meget travlt i Midt- og Sydjylland, siger Mikkel Andreas Beck, der er pressechef i Falck.

Også hos Dansk Autohjælp har telefonen kimet flittigt. 670 bilister har bedt om assistance, mens 159 er blevet trukket fri af grøfter og snedriver, fortæller vagtchef Ellen Trolle.

- Vi er rigtig hårdt ramt af meget sne og glat føre, specielt i det jyske. Der er rigtig mange, der kører af vejen eller kører fast i sneen, og folk snurrer rundt på motorvejen. Men det kan da mærkes, at juletrafikken er blevet spredt over tre dage. Og jeg tror, at der er mange, der er kørt hjemmefra i god tid, siger hun.

Ellen Trolle minder om, at selvom man kører roligt, så kan det godt gå galt. Og så skal man være særligt forsigtig, når mørket falder på, advarer hun.

- Der er vildt glat på vejene, folk bliver overraskede over, at de mister herredømmet, selv om de kører i et anstændigt tempo. Nu hvor det ikke længere er lyst, så begynder udfordringerne for alvor, for så kan man ikke længere se, hvad man kører ind i, uddyber hun.

Ifølge TV2 fraråder politiet al unødig udkørsel i Thisted, Thy og på Mors på grund af kraftigt snefald. Også togtrafikken er hårdt ramt i Jylland, hvor der er forsinkelser på op til 50 minutter på tog mellem Struer, Herning og Vejle, og forsinkelser på 20 til 40 minutter på tog til og fra Aarhus. Derudover melder Banedanmark om enkelte aflyste afgange fra banegårdene i blandt andet Odense og Aarhus.

I luften giver vejret også problemer. I Københavns Lufthavn i Kastrup har man derfor lukket en landingsbane på grund af snevejret, og i Billund og Aalborg meldes der om forsinkelser på flere afgange.

DMI advarer søndag eftermiddag om, at snestormen stadig raser i Midt- og Vestjylland, Østjylland, Sjælland og Bornholm. En frisk vind giver desuden risiko for snefygning over store dele af landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.