Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snart vil indenrigsfly dukke op i Rejseplanen

Al trafikinformation inden for landets grænser bliver fremover samlet på én digital platform efter ny aftale.

(ARKIV) Scandinavian Airlines Systems fly i Københavns Lufthavn i København, mandag den 29. januar 2018.  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Scandinavian Airlines Systems fly i Københavns Lufthavn i København, mandag den 29. januar 2018.  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

København. Hvis man planlægger en rejse fra København til Aalborg, kan man i dag se de forskellige muligheder med bus og tog på hjemmesiden Rejseplanen.

Men fra efteråret vil det også være muligt at se, hvilke flyafgange man kan tage på turen.

Det er resultatet af en ny aftale mellem Rejseplanen A/S og aktørerne i Foreningen Indenrigsluftfart, der tæller flyselskaber og lufthavne.

Dermed bliver den offentlige trafik kombineret med den private luftfart, når landets borgere fremover bruger rejseplanen til at planlægge rejser rundt i landet.

Aftalen vækker begejstring hos transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

- Jeg er glad for, at det nu er lykkedes at få indenrigsflytrafikken integreret på den platform, som mange borgere bruger, når de skal vælge transportform; nemlig Rejseplanen, siger han i en pressemeddelelse.

- Det vil forbedre sammenhængskraften mellem landsdelene og gøre hverdagen lettere og mere overskuelig for rigtig mange mennesker, når de med få klik kan tage stilling til, om det eksempelvis er bus, tog eller fly, der giver bedst mening, siger han.

Aftalen betyder, at flyafgange fra SAS, Norwegian, DAT og Alsie Express fremover vil dukke op i det digitale værktøj til rejseplanlægning.

Aftalen er en del af regeringens luftfartsstrategi og kommer efter flere års pres fra både flyselskaber samt en række politiske ordførere og ministre.

Flytrafikken inden for landets grænser forventes at være klar på Rejseplanens apps og hjemmeside i løbet af efteråret 2018.

Derefter vil man gennem appen kunne få løbende opdateringer om planlagte flyrejser, såsom ændringer i fly-gates og forsinkelser.

Omkring 73 procent af den danske befolkning bruger Rejseplanen, som er Danmarks fjerde mest populære app.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.