Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snart holder feriebilister i kø for at komme ind i Danmark

Især på lørdage er der risiko for kø i nordgående retning ved den dansk-tyske grænse, lyder det fra politiet.

Arkivfoto: Især lørdag er der risiko for kø i nordgående retning ved den dansk-tyske grænse.
Arkivfoto: Især lørdag er der risiko for kø i nordgående retning ved den dansk-tyske grænse.

Det kan være en god idé at regne med ekstra rejsetid, hvis man skal krydse grænsen i Sønderjylland på vej til - og især fra - sommerferien.

Ved de store grænseovergange i Kruså, Padborg og Frøslev vil der nemlig i nogle perioder være nordgående kø. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Der opstår primært kø om lørdagen, hvor der er udskiftning i sommerhusene og dansk ferietrafik. Den stillestående eller langsomme trafik ventes at vare fra om formiddagen til sidst på eftermiddagen.

- Vi forsøger selvfølgelig at arbejde så smidigt som muligt, men det vil ikke være muligt helt at undgå køer på nogle tidspunkter af døgnet og ugen, siger lederen af Udlændinge Kontrol Afdelingen i Padborg, politiinspektør Brian Fussing.

I sommerferien er der indkaldt ekstra personale til grænsen, så alle kørebaner kan udnyttes. Det er meningen, at bilisterne et stykke før grænsen skal køre frem i to spor, så trafikken glider lettere.

Når der opstår kø, tager dansk politi kontakt til deres kolleger syd for grænsen. Tysk politi kan så sende betjente til motorvejen for at hjælpe med at få bilisterne ind i to spor og for at sænke hastigheden frem mod grænseovergangen.

Politiet opfordrer alle, der skal krydse grænsen til at have pas eller anden gyldig legitimation klar, så selve grænsekontrollen forløber hurtigt.

- Vi håber på bilisternes forståelse, og vi afvikler kontrollen så hurtigt og så smidigt, som det er praktisk muligt, siger Brian Fussing.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.