Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smykkeloven har fået debut: Stort kontantbeløb beslaglagt

Smykkeloven er for første gang anvendt til at beslaglægge kontanter hos fem udlændinge, oplyser Rigspolitiet.

Københavns Politi har beslaglagt cirka 79.600 kroner hos fem udlændinge, der tirsdag aften forsøgte at rejse ind i Danmark med falske rejsedokumenter.

Det skete i Københavns Lufthavn. Værdierne blev beslaglagt efter lov 102, der er bedre kendt som "smykkeloven". Det oplyser Rigspolitiet.

Det er ifølge Rigspolitiets oplysninger første gang, at den omstridte lov er blevet anvendt.

Loven trådte i kraft 3. februar 2016, og i den forbindelse var regeringen og især udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mål for heftig kritik.

De fem udlændinge ville søge asyl i Danmark. De er alle iranske statsborgere, og der er tale om to mænd og tre kvinder i alderen 26 til 35 år.

De blev sigtet for dokumentfalsk, anholdt og visiteret, hvorunder de blev fundet i besiddelse af dollar og euro svarende til i alt cirka 129.600 kroner.

I forbindelse med sagsbehandlingen ønskede alle at søge asyl i Danmark.

Ifølge vejledningen til anvendelse af lov nummer 102 kan en asylansøgers værdier over 10.000 kroner beslaglægges til dækning af udgifter i forbindelse med ophold i Danmark.

Københavns Politi beslaglagde derfor beløb over 10.000 kroner hos hver enkelt svarende til i alt cirka 79.600 danske kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.