Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smukfest-gæsters branderter bidrager til kamp mod ensomhed

Projekter med sårbare fædre, Børnetelefonen og julehjælpskasser til socialt udsatte for tildelt festivalfond.

Smukfest er onsdag d. 9. august for alvor kommet i gang i Skanderborg. Solen skinner, og humøret er højt blandt de mange gæster foran Bøgescenerne til Rasmus Seebach.
Smukfest er onsdag d. 9. august for alvor kommet i gang i Skanderborg. Solen skinner, og humøret er højt blandt de mange gæster foran Bøgescenerne til Rasmus Seebach.

Penge, som øltørstige festivalgæster bruger i boderne på Smukfest, slukker ikke kun tørsten i bøgeskoven.

Blandt andet sammen med 20 procent af festivalens overskud, bidrager Royal Unibrew, der leverer øl til Smukfest, med to kroner for hver liter solgte øl til den såkaldte Smukfond.

Fondsmidlerne bliver givet som støtte til projekter, der kæmper mod ensomhed og udsathed, og lyder på 274.000 kroner.

I år, hvor festivalen bliver afholdt for 38. gang i træk, går fondspengene blandt andet til Børnetelefonen, der bliver drevet af Børns Vilkår.

Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Organisationen fik torsdag tildelt 50.000 kroner til at optimere nattelig chatrådgivning, flere frivillige og teknologi.

Netop de penge var særligt doneret af duoen Djämes Braun, der i år har valgt at give deres honorar for at spille på Smukfest til Smukfonden - nærmere bestemt til Børnetelefonen.

Derudover gik yderligere 50.000 kroner både til 300 julehjælpskasser til hjemløse og udsatte i Aarhus og til et projekt, som Mødrehjælpen er ved at starte.

Projektet hedder "Projekt ung far på vej" og midlerne skal bruges til at starte en særlig indsats for unge, sårbare fædre.

Repræsentanter fra de tre projekter var til stede i bøgeskoven, da midlerne blev overrakt, hvor yderligere syv projekter blev honoreret i forbindelse med fonden.

Næste uddeling af støtte fra Smukfonden finder sted i forbindelse med festivalklubbens generalforsamling i januar 2018.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.