Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smugleranklaget: Gid PET havde skudt bedre

En 29-årig norsk tiltalt i Aalbæk-sagen fortæller i retten, at aktionsstyrken fra PET burde have dræbt en af de andre tiltalte.

Mens to af de anklagede i Aalbæk-sagen mandag nægtede at udtale sig og en tredje var yderst tavs over for anklager Mette Bendix, var den 29-årige JI, som tirsdag morgen var i vidneskranken, yderst snakkesaglig. Det skriver bt.dk.

Her forklarede han blandt andet Retten i Hjørring, at flere af de tiltalte nordmænd kender hinanden ganske godt. Hans forhold til den tiltalte AH, som blev skudt og såret af PET, da politiet stormede smuglerne ved havnen, og hvor yderligere en smugler blev dræbt, er dog ganske anstrengt, forklarede han.

»AH og jeg var gode venner for mange år siden. Men det blev lidt kompliceret, idet han forelskede sig i min kone. Det endte med, at hun gik fra mig, så jeg mistede hende og mine to børn. Så det var lidt træls, at PET var så dårlige til at skyde,« lød det bestemt fra JI, mens AH og flere af de andre smugleri-tiltalte kiggede måbende på hinanden.

Herefter begyndte JI at forklare om sin og kumpanernes rolle i hash-smuglingen, hvor han erkender at have forsøgt at smugle 80 kilo hash.

»Midt i december (2012, red.) blev jeg spurgt, om jeg kunne tænke mig at transportere 80 kilo hash fra Silkeborg til Frederikshavn. Man kan altid sige at det var dumt at gøre, men jeg så det som en nem opgave, og så sagde jeg ja,« forklarede han.

»Jeg blev også bedt om at skaffe telefoner, som skulle bruges. Jeg fremskaffede fire telefoner hvor dæknavnene ’Junior<saxo:ch value="226 128 153"/>, ’Papa<saxo:ch value="226 128 153"/> og ’Gråtass<saxo:ch value="226 128 153"/> blev indkodet, sagde han, men ønskede ikke at forklare, hvem der havde sendt ham på opgaven, idet de ikke er involveret i sagen.«

Herefter gik turen mod Silkeborg, hvor han tog i Sportigan og købte de Puma-sportstasker, som skulle bruges til hashsmuglingen.

»Herefter tjekkede jeg ind på et hotel under falsk navn, og hentede hashen hos en person ca. fem minutter fra hotellet. Jeg ved ikke, hvem han var, ham der gav mig det. Senere mødte jeg to andre i Silkeborg, som gav mig adressen i Frederikshavn, hvor jeg skulle møde AK (37-årig medtiltalt, red.). Hvem de to var, ønsker jeg ikke at udtale mig om,« forklarede han og bekræftede altså endnu engang at flere personer end de tiltalte har involveret i hashsmuglingen.

De to mødtes den 6. januar på et hotel i Frederikshavn, hvor JI, forklarer at han overdragede telefoner og hash til AK. Der var kun tale om 80 kg, forsikrer han. Hvordan der endte med at være 260 kg, kan han ikke forklare.

De gik derefter op på værelset, og ventede på at speedbåden fra Norge skulle ankomme. Ca. en time inden den ankom til Aalbæk Havn, kørte AK alene i en Audi mod havnen, forklarede JI ifølge bt.dk.

»Jeg blev og ventede på hotellet, men han kom ikke tilbage igen. På et tidspunkt, kan jeg ikke vente mere. Jeg tænkte, noget var gået galt, så jeg gik til fods over til færgen mod Norge,« sagde han.

Politiet havde stormet smuglerne på havnen, hvor to blev anholdt og en dræbt. Der skulle gå flere måneder før, myndighederne fandt via teleoplysninger fandt frem til JI og to andre nordmænd.

Den 29-årige gik under dæknavnet Junior, mens telefonen med dæknavnet Papa tilhørte den 46-årige medtiltalte LJ, forklarede han.

Der ventes at falde dom i sagen 14. februar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.