Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slut med glemmebøder: Nu kan du tjekke ud af Rejsekortet på mobilen

Det er muligt at få en app, hvor du kan tjekke ud på dit Rejsekort.
Det er muligt at få en app, hvor du kan tjekke ud på dit Rejsekort.

Du er netop steget ud af bussen. I lommen ligger dit blå rejsekort, du brugte til at tjekke ind med. Mens bussen gasser op og kører videre, kommer du i tanke om, at du har glemt at tjekke ud. Selvfølgelig for sent. Og igen.

Er du en af dem, der kan nikke genkendende til situationen herover, så er der gode nyheder.

Efter et længere tilløb har selskabet bag Rejsekortet netop sendt en ny app til smartphones på gaden kaldet 'Check Udvej'. Med den bliver det muligt at tjekke ud på mobilen efterfølgende op til tre gange på en måned og 12 gange på et år.
Samtidig kan man tjekke ud op til fem dage efter, at man tjekkede ind.

Ifølge Rejsekortets direktør, Bjørn Wahlsten, husker 98,5 procent af rejsekortkunderne i dag at tjekke ud.

- Men engang imellem glemmer man det jo, og så skal det være let for kunden at sige: ’Okay, jeg har glemt det. Og så kan man bruge app’en og indmelde sit tjek-ud, siger han.

Rejsekortet har introduceret den nye app til Apples smartphones og til telefoner, der bruger Googles styresystem, Android. Men den er tænkt til nødsituationer, forklarer rejsekort-direktøren.

- Det her skal ikke være en erstatning for den rigtige måde at tjekke ud på. For kunderne betyder det, at man ikke får rabat for den rejse, man har rejst. Men mere grundlæggende skal det være den rigtige brug af systemet, der skal være den gældende. Derfor har vi sagt, at det her ikke må blive en let udvej til at tjekke ud.

Det kræver Nem-id at oprette sig på app’en. I første omgang er enkelte grupper afskåret fra at bruge den. Det gælder blandt andet børn og erhvervskunder. De kommer med i en senere version, lover direktøren.

Kommer det her til at fungere – eller skal vi tales ved om 14 dage, og så er det hele brudt sammen?

- Jeg er absolut fortrøstningsfuld for, at det her kommer til at fungere rigtig godt. Først og fremmest er jeg glad for, at kunderne kommer af med det irritationsmoment, som et glemt tjek-ud kan være.

App’en kræver desuden adgang til telefonens gps, således at den kan lokalisere, hvor man tjekker ud henne. Du kan læse mere om app’en på Rejsekortets hjemmeside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.