Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slik kaldes tilbage efter massivt rottefund

Efter omfattende rottefund hos en sønderjysk fødevarevirksomhed, der nu er blevet lukket, går Fødevarestyrelsen nu i gang med at tilbagekalde slik.

Fødevarestyrelsen har lukket den sønderjyske fødevarevirksomhed Alt Pack efter »massive spor af rotter«, og nu er myndighederne gået i gang med at tilbagekalde store mængder slik.

»Vi er ikke så langt, at vi kan udpege, hvilke butikker der har varer, som skal kaldes tilbage. Men vi er så langt, at vi ved, hvilke varenumre som skal kaldes tilbage i forhold til Alt Pack,« siger sektionsleder Eva Rosenørn fra Fødevarestyrelsen til dr.dk.

Virksomheden, der blev lukket torsdag, pakker og leverer blandt andet chokolade og sukkervarer til salg i dansk detailhandel. Fødevarestyrelsen har påbudt Alt Pack at trække varer produceret fra 6. marts og til dato tilbage.

Styrelsen oplyser, at rotteekskrementer og især rotteurin er overordentlig smitsomt og kan give Weils syge. Symptomerne er influenzalignende tilstand med feber, hovedpine og muskelsmerter, og i værste tilfælde kan lever- og nyrefunktioner svigte.

Det har taget lang tid at nå til bunds i sagen fra Sønderjylland, fortæller Eva Rosenørn fra Fødevarestyrelsen.

»Det er en meget speciel virksomhed, som producerer og så sælger ud. De pakker for en lang række fødevarevirksomheder. Derudover har der været en helt speciel distribution mellem det lager, hvor der er fundet rotter, og der hvor virksomheden har pakket deres produkter. Det har gjort det ekstremt svært at finde ud af, hvilke produkter som har været udsat for kontaminering,« siger hun til dr.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.