Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slagteriarbejdere nedlægger arbejde i protest mod overenskomst

Ansatte på Danish Crown har nedlagt arbejdet, fordi de er utilfredse med den nye overenskomst.

Arkivfoto: Slagteriarbejdere i Blans, Herning og Horsens har fredag nedlagt arbejdet i protest mod en ny overenskomst mellem fagforeningernes fællesorganisation, LO, og arbejdsgiverorganisationen DA.
Arkivfoto: Slagteriarbejdere i Blans, Herning og Horsens har fredag nedlagt arbejdet i protest mod en ny overenskomst mellem fagforeningernes fællesorganisation, LO, og arbejdsgiverorganisationen DA.

Slagteriarbejdere i Blans, Herning og Horsens har fredag nedlagt arbejdet i protest mod en ny overenskomst mellem fagforeningernes fællesorganisation, LO, og arbejdsgiverorganisationen DA.

Det oplyser Danish Crown.

Overenskomsten for 500.000 ansatte i den private sektor blev stemt i gennem torsdag. Aftenholdet på Danish Crown i Blans nedlagde samme aften arbejdet ifølge DR Syd.

Fredag morgen har en stor del af slagteriarbejderne på Danish Crown i Blans, Herning og Horsens også besluttet at nedlægge arbejdet. Det skriver både DR Syd og Horsens Folkeblad.

Den nye overenskomst blev dårligt modtaget af et massivt flertal af de danske slagteriarbejdere. Hele 98 procent valgte at stemme nej.

Alligevel endte den med at blive vedtaget. Det skyldes, at samtlige stemmer fra medlemmer af de forskellige fagforbund under LO bliver lagt sammen. Sammenlagt var der et flertal på 57 procent.

»Der er en voldsom utilfredshed med, at vores stemmer skal lægges sammen med så mange andre faggrupper, hvoraf nogle af dem har nogle helt andre arbejdsforhold,« fortæller Brian Vestergaard, tillidsmand på slagteriet i Blans, til DR Syd.

Han fortæller, at slagteriarbejderne føler sig magtesløse, når de ikke kan få stemt en overenskomst ned, selv om der var så stor enighed om et nej.

Ifølge Brian Vestergaard er det især arbejdsgivernes mulighed for at kræve, at lønmodtagerne skal arbejde én time ekstra om dagen ved travlhed, der er årsag til, at slagteriarbejderne har valgt at nedlægge arbejdet.

Den nye regel betyder, at slagteriarbejdere og andre ansatte på overenskomsten kan komme til at arbejde 42 timer om ugen i perioder.

Det overarbejde skal afspadseres inden for et år.

Ifølge Danish Crown betyder arbejdsnedlæggelserne, at over 100 kunder ikke får leveret de varer, de har bestilt. Over 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.