Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skydespil er kommet på skoleskemaet i folkeskolen

E-sport som valgfag er blevet populært blandt de syd- og sønderjyske folkeskoler.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Maskingeværer, granater og røgbomber bliver i højere grad en del af skoleskemaet i flere folkeskoler.

I dag kan eleverne på 12 syd- og sønderjyske folkeskoler få undervisning i at spille computer i skoletiden, hvis de vælger e-sport som valgfag. Og yderligere otte skoler har planer om at tilbyde e-port som valgfag fra næste skoleår.

Det viser en rundspørge, som DR Syd har foretaget blandt 56 syd- og sønderjyske folkeskoler, der tilbyder valgfag.

E-sport er ikke et helt traditionelt fag som dansk og engelsk. Har man en time med e-sport, så er bøgerne skiftet ud med computer, tastatur og mus.

De spil, der konkurreres i, er ofte skyde- og strategispil såsom Counter Strike eller League of Legends. Valgfaget er ikke for de mindste elever, men for elever i 7.-9. klasse.

En af de skoler, der tilbyder e-sport som valgfag, er Horne-Tistrup Skolerne i Varde Kommune. Lærer og underviser i e-sport Thomas Munk synes, at faget er en god idé.

»Det er et område, der motiverer de unge mennesker, men det er også et område med en masse fagligt indhold som kommunikation, samarbejde og sproglig udvikling - i især engelsk,« siger han til DR Syd.

Hos Danske Skoleelever i Region Syddanmark er man glade for, at e-sport fylder på skoleskemaerne. Formand Signe Nørgaard Pedersen fortæller, at faget er særdeles populært.

»Det er et kæmpe hit på alle de skoler, hvor jeg har hørt om det. Det kan give nogle kompetencer, man ikke kan få andre steder,« mener hun.

Det giver Carsten Jessen, lektor emeritus på Aarhus Universitet, hende ret i. Han har forsket i børn og unges brug af computerspil og it.

Computerspilleriet styrker evnen til logisk tænkning, samarbejde og elevernes lyst til at gøre sig umage, viser hans arbejde. Derudover vurderer han, at faget kan få nogle af de mindre engagerede elever til at være mere aktive i timerne:

»Man kan få fat på nogle af de børn og unge, hvis interesse måske ellers kan være svær at fange i skolen. Netop fordi deres interesse kan ligge i computerspil,« siger han til DR Syd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.