Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skybrud skyld i voldsomme oversvømmelser: 'Ødelæggelserne er enorme'

Arkivbillede. Her viadukt oversvømmet i centrum af Vejle. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014)
Arkivbillede. Her viadukt oversvømmet i centrum af Vejle. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014)

En stor del af den gamle bydel i Hobro er blevet oversvømmet og har lidt store skader, efter at et voldsomt skybrud ramte byen onsdag eftermiddag. Også Horsens er blevet ramt af enorme vandmasser.

Det fortæller Karsten Strauss, der er indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab til BT.

»Problemet er, at der er kommet over 50 mm regn på en gang. Normalt bliver det samlet i regnvandsbassiner. Men på grund af det store vandtryk bristede en af siderne på et af regnvandsbassinerne. Og det har ført til, at enorme mængder vand er skyllet ind over den gamle bydel i Hobro,« forklarer han.

Ifølge Karsten Strauss var det mange hundrede kubikmeter vand, der pludselig væltede ind over den gamle bydel, der ligger i en lille dal.

»Det var virkelig meget vand på en gang,« siger indsatslederen og fortæller, at mange huse har lidt stor skade.

»Ødelæggelserne er enorme. Der er mange huse, der har taget vand ind. Der er ødelagte haver og vejnet. Det er ret voldsomt,« siger Karsten Strauss.

Han vurderer, at omkring 40 huse har fået skader af vandet, og at det vil koste ’mange penge’ at udbedre skaderne.

Vandet er onsdag aften trukket væk fra gader og stræder igen, men beredskabet frygter for det kommende døgn.

»Bekymringen er, at der kommer mere vand i nat og i morgen, »siger Karsten Strauss.

Netop derfor har det lokale beredskab også fået hjælp fra Beredskabsstyrelsen i Herning, der har sendt et stort mandskab til Hobro for at gøre klar til, hvis himlen atter åbner for sluserne.

Blandt andet har beredskabet forsøgt at reparere det ødelagte vandbassin, så vandet bliver, hvor det skal.

Hobro er dog langt fra den eneste by, der er generet af vejret onsdag. Et voldsomt regnvejr har dagen igennem generet store dele af landet.

I blandt andet Horsens er der faldet rigtig meget vand. En meget lokal byge satte sig nærmest fast over byen onsdag formiddag, hvilket resulterede i 15,2 millimeter i løbet af tre timer, oplyser DMI.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.