Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skybrud rammer hele landet

Der er udsigt til skybrud fra fredag morgen, og bornholmerne kan forvente op mod 70 millimeter regn, varsler DMI. (Opdateret 19:02)

Hele landet risikerer at store mængder vand fra oven i løbet af fredag, men det er i den sydlige del af landet, at skybruddet vil være mest voldsom, lyder det fra DMI.

- Det begynder allerede fredag morgen, hvor det vil trække op fra den sydlige halvdel af landet i løbet af formiddagen. Det når Københavnsområdet og Roskilde Festival ved middagstid. I løbet af eftermiddagen og aftenen bliver det midterste af Jylland og det nordlige Jylland ramt, mens det vil begynde at lette i resten af landet, siger Mogens Rønnebek, vagtchef hos DMI, til Berlingske Nyhedsbureau.

Uvejret skyldes, at varm luft i Europa i øjeblikket bevæger sig mod nord og forårsager kraftige regn- og tordenbyger. I det nordlige Polen har der for eksempel været op til 35 grader i de seneste dage.

Derfor vil skybruddet også være værst i den sydlige del af landet.

- Der bliver mest gang i den i formiddagstimerne, hvor regnen vil falde over Lolland, Fyn, Sønderjylland og Bornholm, men om eftermiddagen kan der også komme kraftige byger i resten af landet. Vi regner med, at der vil falde 20-30 millimeters nedbør, men lokalt kan der komme væsentligt mere, siger Mogens Rønnebek.

Hos Falck opfordrer man danskerne til at tage et kig på tagrender og nedløbsrør, inden skybruddet.

- Det er altid en rigtig god ide at tjekke, om ens tagrender er renset, og om nedløbsbrønden er fri for blade. Der skal faktisk ikke så meget til, før det kan lukke til, og så kan man få relativt store problemer, siger Mikkel Andreas Beck, pressechef hos Falck.

Uvejret forventes at være færdig med Danmark allerede lørdag, og så kan der ifølge DMI komme ganske pænt vejr til danskerne, heriblandt de hårdtprøvede gæster på Roskilde Festival.

- Der vil komme lidt byger og tordenbyger i løbet af lørdag formiddag. Det vil primært ramme den østlige og nordlige del af landet. Men så bliver det også pænere vejr hen ad eftermiddagen, hvor det kan blive op til 20-25 grader, siger Mogens Rønnebek.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.