Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Breaking news

Skud affyret mod kendt debattør

Den kendte islamkritiker og historiker Lars Hedegaard er forsøgt skudt på en villavej på Frederiksberg. Han er uskadt - politiet jager gerningsmanden.

Forfatteren og islamkritikeren Lars Hedegaard.
Forfatteren og islamkritikeren Lars Hedegaard.

Den islamkritiske debattør og historiker Lars Hedegaard er forsøgt dræbt i sin lejlighed på Frederiksberg af en ukendt gerningsmand.

Københavns Politi rykkede ud til en skudepisode på villavejen Pelargonievej, en sidevej til Roskildevej, på Frederiksberg i København. Her har en mand tirsdag formiddag skudt mod Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, der er kendt som en markant kritiker af islam, erfarer Berlingske. 

Et område rundt om gerningsstedet er i øjeblikket afspærret, og politiet, hunde og bomberyddere er massivt til stede på Pelargonievej.

Lars Hedegaard er blevet iført en af politiets hvide heldragter og er set siddende i en civil politibil, oplyser øjenvidner til Berlingske. Samtidig forsøger politiets hundepatruljer at opsnuse gerningsmanden i nærområdet.

Københavns Politi vil endnu ikke be- eller afkræfte, at Lars Hedegaard er involveret i skudepisoden, men politikommissær Lars-Christian Borg siger følgende til Berlingske Nyhedsbureau:

- Manden retter henvendelse til den forurettede og afgiver skud mod ham. Men skuddet går hen over hovedet på forurettede, fortæller politikommissær Lars-Christian Borg fra Københavns Politi.

Da gerningsmanden forsøger at skyde igen, »klikker pistolen«, hvilket enten kan betyde, at patronen er defekt, eller at der ikke er nogen patron, forklarer Borg.

Efter det mislykkede forsøg, løber manden med sin pistol fra stedet, og forurettede slår alarm.

Medstifter af Trykkefrihedsselskabet

I 2004 var Lars Hedegaard med til at stifte Trykkefrihedsselskabet, som han i dag er formand for. Foreningens har til formål at beskytte ytringsfriheden, og har gjort sig særligt bemærket med kritik at islamisme.

Lars Hedegaard var chefredaktør for dagbladet Information fra 1987 til 1990 og senere fast skribent i Berlingskes satiriske Groft Sagt-spalte.

Politiet efterlyser mand i rød jakke

Politiet er talstærkt til stede på Pelargonievej, fortæller en beboer, og både betjente og hunde er i fuld gang med at forsøge at finde gerningsmanden. 

- Der er en masse politi på vejen. I hvert fald 15 betjente og flere biler, siger beboeren.

Ordensmagten vil gerne i kontakt med vidner, der har set gerningsmanden, der beskrives som omkring 30 år, mørk af udseende med tykt, mørkt hår. Under skyderiet havde han en rød postvæsen-lignende jakke på.

Søndermarken delvist afspærret

Politiet er indtil videre meget sparsomme med oplysningerne i sagen og oplyser, at de ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Den vestlige ende af Søndermarken er lukket af og politihunde er netop nu ved at undersøge området. Desuden er politiet til stede ved Zoologisk Have på Roskildevej, fordi gerningsmanden muligvis er flygtet ind i haven.

På Pelargonievej få hundrede meter derfra opfordrer betjente beboere til at blive inden døre og holde sig væk fra vinduerne.

Senest er et antal folk fra Politihjemmeværnskompagni Amager dukket op i ført hjemmeværnets uniform. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.