Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skraldemand nægter uagtsomt manddrab

Københavns Kommune og en medarbejder må i retten tiltalt for uagtsomt manddrab i sagen, hvor en løbsk skraldebil kørte en turist ned og dræbte ham. Skraldebilens chauffør afviser anklagen.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har færdiggjort anklageskriftet mod Københavns Kommune og en medarbejder herfra i sagen om den løbske skraldebil, der tog livet af en turist på Strøget i København i sommer. Det oplyser senioranklager Charlotte Møgelhøj til Berlingske Nyhedsbureau.

På linje med sigtelsen af både kommune og medarbejder tilbage i december sidste år lyder tiltalen på uagtsomt manddrab og overtrædelse af færdselsloven efter dødsulykken. Men chaufføren af skraldebilen nægter sig ifølge anklagemyndigheden skyldig.

Hvordan kommunen forholder sig, har anklageren endnu ikke fået besked om.

Strafferammen for uagtsomt manddrab lyder på op til otte års fængsel, men det ender det dog næppe med. I december forklarede Charlotte Møgelhøj til Berlingske Nyhedsbureau, at man gik efter en bødestraf.

Københavns Kommune har fået et påbud fra Arbejdstilsynet i sagen, fordi det har vist sig, at der i skraldebilen var monteret en såkaldt lus, der blokerer en sikkerhedsmekanisme, som normalt sikrer, at køretøjet kun kan køre, hvis der sidder en person i førersædet.

Forvaltningen har efterfølgende tjekket alle 77 eldrevne skraldebiler, og det viste sig, at der, ud over skraldebilen, som var skyld i dødsulykken, var seks andre køretøjer, hvor sikkerhedsmekanismen var afbrudt.

Københavns Kommune har vedkendt sig et erstatningsansvar over for den dræbte amerikaners familie. Da han ikke var gift eller havde børn, vil erstatningen formentlig kun kunne dække udgifterne til begravelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.