Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skolereformen sender lærere på flugt

En ud af ti lærere har forladt sit job siden skolereformen og de nye arbejdstidsregler trådte i kraft efter sommerferien sidste år, viser nye tal.

Mere end hver tiende lærer har vendt folkeskolen ryggen i perioden fra oktober 2013 til oktober 2014. Det viser nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor ifølge TV 2 Nyhederne.

Helt præcist har 10,9 procent af landets folkeskolelærere i denne periode sagt farvel og tak. Det er en stigning på 30 procent i forhold til året før, viser tallene. I antal lærere svarer det til 1.236 flere lærere, der har forladt klasselokalerne på blot et år.

Det hænger ifølge formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen sammen med folkeskolereformen med de omstridte nye arbejdstidsregler for lærerne, der trådte i kraft efter sommerferien sidste år.

Mens tidligere tal har peget på, at det især var de ældre folkeskolelærere, der sagde op, viser de nye tal, at også de yngre lærere har fået nok.

I aldersgruppen 35-44-årige er der sket en stigning på 41 procent det seneste år, og blandt de 45-54-årige lyder stigningen på 51 procent.

Ifølge tallene fra Kommunerne og Regionens Løndatakontor er stigning i andelen af lærere, der forlader folkeskolen, sket i alle landets fem regioner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.