Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skoler undgår at undervise elever i førstehjælp

Danske skoler har i flere år været forpligtet til at undervise elever i førstehjælp, men der er stadig 40 procent af skolerne, der ikke lærer børnene at give hjertemassage og kunstigt åndedræt.

Selvom danske skoler ifølge loven er forpligtet til at undervise børn i førstehjælp, er der stadig 40 procent af skolerne, der endnu ikke har implementeret hjertemassage og kunstigt åndedræt i undervisningen. Det skriver tv2.dk.

Kravet om, at danske skoleelever skal undervises i førstehjælp, står bekendtgørelsen om færdselslære, der blev revideret i 2005 for netop at gøre undervisning i førstehjælp til en obligatorisk del af undervisningen.

»Det er jo rystende. Jeg har stor forståelse for, at man skal kunne sætte et korrekt komma og dividere. Men her taler vi om grundlæggende færdigheder, der kan redde liv. Fire timer er alt, hvad der skal til, før eleverne kan gå derfra med kompetencer i hjerte- og lungeredning og brugen af hjertestartere og dermed give livreddende førstehjælp,« siger Thomas Egeborg Pedersen, der er formand for Dansk Førstehjælpsråd, til tv2.dk.

Klaus Nørlem, som er generalsekretær for Dansk Folkehjælp vurderer, at kravet ikke er blevet implementeret på flere skoler, fordi bekendtgørelsen er for løst formuleret.

Det er dog urealistisk at skolerne varetager opgaven i en i forvejen travl hverdag, siger formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.

Ifølge ham er det ikke en skærpelse af loven, der er brug for, men derimod en forståelse for, at skolerne ikke kan varetage alle de opgaver, der bliver på lagt dem i øjeblikket, siger han til tv2.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.