Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skoleleder fra tosproget skole: Vi tør stille krav

Der skal disciplin til, vurderer skoleleder, som har held med at flytte tosprogede elever fagligt.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Børn med indvandrerbaggrund halter efter de etnisk danske børn i skolen, viser en ny undersøgelse fra Pisa-konsortiet.

På den tosprogede Hasle Skole i Aarhus er billedet dog et lidt andet.

Skolen har historisk gode erfaringer med at løfte elevernes faglige niveau over en bred kam.

Det kan hænge sammen med, at skolen er god til at arbejde med elevernes attitude, mener skoleleder Ole Skov.

»Det er vigtigt at arbejde med disciplinen. Eleverne skal vide, at det at gå i skole er ligesom et arbejde, de skal passe. De er der for at blive dygtige, og ikke fordi det er en fritidsklub.«

»Sådan et signal forstår alle forældre, uanset hvad deres baggrund er. Når vi melder det ud, og forældrene forstår det, så er der en god stor chance for, at eleverne retter ind,« siger Ole Skov.

Derudover gør skolen en dyd ud af ikke at skelne imellem, om eleverne har en arabisk, somalisk eller dansk baggrund.

»Når de er på skolen, er de skolelever først og fremmest. Og det betyder, at vi stiller de samme krav til dem, som man ville gøre på en hvilken som helst anden folkeskole,« siger den århusianske skoleleder.

Den liberale tænketank Cepos har flere gange fremhævet Hasle Skole som en af de skoler, der er bedst til at gøre undervisningen effektiv.

Ifølge Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, er skolerne ikke altid tydelige nok om kulturen i det danske skolevæsen.

Det prøver man dog at være på Hasle Skole.

»Vi siger til forældrene, at det ikke er vigtigt, om de taler dansk i hjemmet. Men det er vigtigt, at de bare taler med deres børn, så børnene får et register af ord og begreber,« siger Ole Skov.

Og det gør det nemmere at undervise dem.

»Når først begreberne er der, er det lige som nogle knager, man kan hænge andetsproget dansk op på.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.