Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skoleforening skærper sikkerhed efter Præstø-ulykke

Den tragiske kæntringsulykke i Præstø Fjord har været en øjenåbner for landets efterskoler, der har gået sikkerheden efter i sømmene.

Sikkerheden under friluftsaktiviteter på efterskoler er blevet skærpet siden Præstø-ulykken i februar forrige år. Det understreger Efterskoleforeningen samme dag, som retssagen mod Lundby Efterskole går i gang.

Siden ulykken med den kæntrede dragebåd, som kostede en lærer livet, mens flere elever fik varige mén af at have ligget i det to grader kolde vand, har der været massiv fokus på sikkerheden og skolernes retningslinjer i forbindelse med friluftsaktiviteter, forklarer formanden for Efterskoleforeningen.

- Vi understreger over for skolerne, hvor vigtigt det er, at de har styr på sikkerheden. Der er ingen tvivl om, at den tragiske ulykke var en øjenåbner, der naturligvis gav anledning til selvransagelse i hele efterskolelandskabet. Det er vores klare overbevisning, at der ikke findes én skole, der ikke har gået sine sikkerhedsinstrukser efter i sømmene efter ulykken, siger foreningens formand Troels Borring.

Både Lundby Efterskole og forstanderen er tiltalt for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse. Derfor risikerer skolen en bøde, når dommen falder, mens forstanderen kan få flere års fængsel for ulykken for ikke at have taget de nødvendige forholdsregler.

For at undgå at en sådan ulykke gentages, er Efterskoleforeningens sikkerhedssamarbejde med friluftsorganisationer blevet intensiveret. Der er blandt andet kommet flere vejledninger og nye kurser, forklarer foreningen.

Samtidig er den enkelte skole forpligtet til at udforme sikkerhedsinstrukser, så forældre kan være trygge ved at sende deres barn på efterskole. For skolerne vil ikke sløjfe traditionen med friluftsliv.

- Friluftsliv er en stærk og populær del af efterskoleskoletraditionen, og det ønsker vi ikke at ændre på, for vi kan se, at mange unge har stor glæde af det, siger Troels Borring.

Retssagen mod Lundby Efterskole og forstanderen er afsat til at vare 10 retsdage, og ifølge BT nægter begge parter sig skyldige i tiltalen om ansvaret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.