Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skoleelever er dårlige til digital læsning

Danske elever ligger på en 13. plads og under OECD-gennemsnittet, når det kommer til computerbaseret læsning.

Det halter bagefter med læsningen, når danske skoleelever bliver sammenlignet med elever fra andre OECD-lande. Og nu strør en ny Pisa-undersøgelse mere salt i såret, skriver Berlingske.

Det halter nemlig også i høj grad, når det kommer til computerbaseret læsning og informationssøgning.

Det viser OECD-undersøgelsen "Pisa 2009 online" af 15-årige skoleelevers digitale færdigheder, der netop er blevet offentliggjort og placerer de danske skoleelever på en 13. plads og dermed under gennemsnittet for OECD-landene.

- Jeg har ingen forklaring på, hvorfor det falder sådan ud, siger professor Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole til Berlingske.

- Det er dybt deprimerende, for de danske skoleelever ligger blandt de tre øverste, når det kommer til at have adgang til computere i skoen og hjemmet,

Han peger på, at den danske folkeskole skal blive mere målrettet i forhold til brugen af it i undervisningen.

Det bakkes op af formanden for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck, der til gengæld ikke er i tvivl om, hvorfor Danmark ligger så langt nede på listen, når det kommer til digital læsning.

- Vi får meget lidt undervisning i at færdes i digitale medier, siger den 15-årige Vera Rosenbeck, der selv skal begynde i 9. klasse efter sommerferien, til Berlingske.

- Det er rigtig ærgerligt, for de fleste skoler har udstyret, men når lærerne ikke bliver undervist i det, hvordan skal de så undervise os i det?

For få uger siden indgik regering og KL en aftale, som skal styrker brugen af it i undervisningen. Aftalen lægger op til, at der skal afsættes 500 millioner kroner over fire år til at udvikle digitalt undervisningsmateriale.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.