Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skib kæntret i Nordsøen på vej fra Aalborg til England

Stor eftersøgning i gang i den britiske del af Nordsøen, hvor et fragtskib lørdag eftermiddag kæntrede.

En stor eftersøgning er lørdag aften i gang i den britiske del af Nordsøen, hvor et fragtskib lørdag eftermiddag kæntrede. Besætningen på otte mand savnes og redningsfartøjer, som er kommet frem til det kæntrede skib, melder, at de ikke kan se nogen overlevende i vandet, skriver bt.dk.

To helikoptere, fire redningsbåde og andre skibe deltager i eftersøgningen i et område 15 sømil nordøst for byen Wick på den nordligste del af Skotland, skriver Sky News ifølge bt.dk.

Skibet, den 80 meter lange cypriotisk indregistrerede cementfragter, angiveligt med navnet Cemfjord, var på vej fra Aalborg til byen Runcorn på den britiske vestkyst, da det forliste. Cementfragteren blev fra en færge observeret liggende med stævnen i vejret omkring klokken 15.30 lørdag eftermiddag dansk tid. Vejret i området var dårligt.

Eftersøgningen blev sat i gang kort efter meldingen, men besværliggøres af, at mørket nu har sænket sig over Nordsøen. Ifølge avisen The Independent menes besætningen for størsteparten at bestå af polske statsborgere.

Tre redningsbåde fra RNLI (Royal National Lifeboat Institution) leder efter overlevende i vandet, mens en fjerde ligger ved siden af det kæntrede skib og venter på en slæbebåd, som skal forsøge at slæbe havaristen i havn.

I juli i år skabte Cemfjord også overskrifter, da skibet gik på grund ved Læsø. Skibets 57-årige russiske kaptajn viste sig at være plørefuld, mens han stod ved roret. Politiets alkotest viste en promille på mere end det dobbelte af det tilladte.

En talsmand for det tyske firma Brise Schiffahrt i Hamborg, som ejer skibet, oplyser ifølge The Independent, at firmaet har nedsat en krisegruppe. Han tilføjer, at den russiske kaptajn, som fik en bøde for spiritussejladsen ved Læsø i sommer, er blevet erstattet af en respekteret polsk kaptajn, som har været ansat i firmaet i mange år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.