Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skattedirektør kritiserede spredning af homorygte

Lederen af Skat København, Erling Andersen, burde ikke have givet rygtet om Stephen Kinnocks seksualitet videre, siger skattedirektør Lisbeth Rasmussen.

Skattefolkene, der sad med Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag, var enige om at holde tæt med rygtet om, at Kinnock var bi- eller homoseksuel.

Det fortalte skattedirektør Lisbeth Rasmussen fra Skat København under torsdagens afhøring i Skattesagskommissionen. Derfor undrede hun sig over, at hendes chef, Erling Andersen, gav rygtet videre til Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, og produktionsdirektør Steffen Normann Hansen.

- Jeg blev ret overrasket. Jeg sagde til ham (Erling Andersen, red.), at det syntes jeg ikke, han skulle have gjort. Han sagde ikke rigtigt noget til det, forklarede Lisbeth Rasmussen under afhøringen.

Her afviste hun også at uddybe rygtet af hensyn til sin skærpede tavshedspligt. Hun ville kun bekræfte, hvad hun har skrevet i sin dagbog fra sagsforløbet, nemlig at det var Thorning-parrets skatteadvokat, Frode Holm, der fortalte Skat København, at parret ikke ville møde op og redegøre for deres familiemønster på grund af Kinnocks bi- eller homoseksualitet.

Det ærgrede sagsbehandlerne fra Skat København, men de bestemte sig hurtigt for ikke at gøre en sag ud af rygtet, som efter deres vurdering ikke havde betydning for skattesagen.

- Det indgik slet ikke i mine tanker, at der skulle laves et notat om oplysningen. Vi var helt enige om, at det var der ingen andre, der skulle vide, sagde Lisbeth Rasmussen, der ikke kunne komme nærmere ind på årsagen til mørklægningen.

Homorygtet vandrede fra Erling Andersen via Peter Loft og daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) til spindoktoren Peter Arnfeldt. Det kan få afgørende betydning for skattesagen, fordi BT også kendte til rygtet i efteråret 2011. Der kan altså både være tale om en læk og et forsøg på at misbruge strengt personlige oplysninger.

Homorygtet blev offentligt kendt i august 2012, hvor Thorning og Kinnock stod frem og dementerede det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.