Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skat tjekker nulskatteborgere

45.000 skatteborgere betaler ikke skat. Skat vil nu tjekke, om nogle af de mange nulskatteborgere skjuler sort arbejde og økonomisk kriminalitet.

Skat vil nu kontrollere, om nogle af de mere end 45.000 danskere, der har så lav en indkomst, at de ikke betaler skat, er involveret i økonomiske kriminalitet, illegal virksomhed eller sort arbejde, skriver Politiken.

Skats detektiver vil med en systematisk gennemgang af udvalgte sager undersøge, om der er en sammenhæng mellem nulskatteborgernes privatøkonomi og den daglige levestandard, biler, boliger, røde bøffer og årgangsvine.

»Imellem de her mennesker kan der meget vel være kriminelle, der lever af indtægter fra fiktive selskaber, sort rengøring, narkosalg eller andre former for organiseret sort arbejde; det er dem, vi leder efter,« siger skatteminister Benny Engelbrecht (S), der dog understreger, at der kan være gode forklaringer på, at nogle borgere har en lav eller slet ingen indkomst. Der kan være borgere, der lever af deres formue eller bliver forsørget af en ægtefælle.

Et ny automatisk alarmsystem skal give myndighederne besked, hver gang der er tegn på skattefusk og fiflerier blandt borgere, der ikke betaler skat.

Systemet skal finde frem til de fællestræk og mønstre, der indikerer, at noget er helt galt blandt den store gruppe af borgere, der ikke betaler skat, skriver Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.