Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skat skal udskifte 200 IT-systemer

Skats inddrivelsessystem EFI er kun en lille del af et gigantisk IT-problem i Skat. Omkring 200 IT-systemer skal ændres de kommende år.

Skats inddrivelsessystem EFI er blevet kaldt en af vor tids største IT-skandaler, men EFI er kun en lille del af et enormt IT-problem i Skat.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) satte en endelig stopper for skandalen med EFI fredag, da han skrottede systemet, men dermed er langt fra alle IT-trængsler ovre for den hårdt prøvede styrelse.

Der er nemlig omkring 200 IT-systemer i Skat, som skal skiftes ud eller gennemgå en voldsom forenkling i løbet af de kommende 15-20 år, skriver Politiken.

Det viser en foreløbig konklusion i en analyse af hele Skats IT-område, der er ved at blive udfærdiget af Skat, Skatteministeriet og rådgivningsfirmaet Deloitte.

»Vi må bare være ærlige og erkende, at vi er nødt til at starte helt forfra, når det gælder en stor del af Skats 200 it-systemer«, siger Karsten Lauritzen til Politiken.

Han erkender, at der er nok at tage fat på, hvis ikke Skat skal løbe ind i nye IT-problemer og skandaler.

»Nogle centrale it-systemer hos Skat stammer jo fra dengang, man sendte den første mand til Månen (1969, red.),« siger ministeren.

Med et stop for brugen af EFI skal inddrivelsen nu håndteres manuelt af Skats medarbejdere, indtil der er udviklet et nyt IT-system. Derfor har regeringen fået opbakning i Folketinget til, at Skat kan ansætte 350 medarbejdere til en midlertidig inddrivelsesenhed.

Karsten Lauritzen siger dog, der kommer til at gå »en tid«, før inddrivelsen igen er ordentligt i gang.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.