Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skat og politiet har snuppet biler og møbler fra rockere

En forsøgsordning mellem Skat og politiet om inddrivelse har båret frugt. Ordningen bredes ud til hele landet.

Skat har med politiet arbejdet systematisk sammen om at inddrive gæld hos primært personer i rocker- og bandemiljøet. Foto: Bjarke Bo Olsen/Scanpix
Skat har med politiet arbejdet systematisk sammen om at inddrive gæld hos primært personer i rocker- og bandemiljøet. Foto: Bjarke Bo Olsen/Scanpix

I en ny forsøgsordning mellem politiet og Skat har tre politikredse i løbet af seks måneder inddrevet knap en million kroner af personer, som nægter at betale deres bøder til statskassen.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Ordningen er et initiativ fra den seneste bandepakke. Indtil nu har den kun kørt i en håndfuld politikredse, men aftalepartierne har besluttet at udbrede samarbejdet mellem politiet og Skat til resten af landet.

»Med et styrket samarbejde med Skat kan politiet nu hurtigt få afklaret, om en person med mange værdier på sig skylder penge til det offentlige. Og er det tilfældet, kan de inddrive gælden på stedet.«

»Det er et godt konkret værktøj, som vi nu breder ud til resten af landet. Der skal være respekt for samfundets regler,« siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en pressemeddelelse.

Skat har med politiet arbejdet systematisk sammen om at inddrive gæld hos primært personer i rocker- og bandemiljøet.

Det har resulteret i, at Skat har inddraget gæld gennem udlæg i biler, friværdi i ejendomme, designermøbler, lamper og kontanter.

Ifølge pressemeddelelsen løber det samlet op i 371.336 kroner i perioden fra 1. marts 2017 til 31. august 2017.

Herudover har indsatsen hevet omkring 600.000 kroner i land med kontroller, ransagninger eller visitationer af både rockere, bandemedlemmer, men også ganske almindelige mennesker, der har skyldt penge til det offentlige.

Forsøgsordningen er kørt mellem Fyns Politi, Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet forventer, at ordningen er bredt ud i hele landet omkring 1. maj.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.