Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skat henter 80 millioner hos sjuskede danskere

Skats kontrol af 765 grund- og ejendomssalg har skaffet statskassen 80 millioner kroner. Man bør søge professionel rådgivning, når man sælger, lyder anbefalingen fra Skat.

Der er alt for mange fejl i selvangivelserne, når danskere sælger grunde og erhvervsejendomme. Det konstaterer Skat, der har sendt efterregninger for omkring 80 millioner kroner til private borgere og virksomheder.

Gennem to år har skattemyndighederne ført skærpet kontrol med grund- og ejendomssalg. 765 sager er blevet undersøgt, og konklusionen er, at sælgerne ofte glemmer at indberette tab og fortjeneste til Skat.

- Der er nogle, der tager chancen, men oftest skyldes fejlene forglemmelser og uvidenhed, fortæller specialkonsulent Lene Pedersen fra Skat, der har været tovholder på projektet.

Hun råder sælgerne til at tage en professionel med på råd, når de afhænder en grund eller en ejendom.

- Der er tale om kompleks lovgivning og komplekse beregningsmetoder, så folk bør hyre en revisor, både i forbindelse med salget og når de udfylder selvangivelsen, siger Lene Pedersen.

- Vi ser mange, der har haft en rådgiver under salget og får lavet en beregning, men når de så skal udfylde selvangivelsen, taster de ikke beregningen ind, og så kommer vi efterfølgende og siger »hov, der mangler noget«, fortæller hun.

Fra Skats side er der også plads til forbedringer, vurderer specialkonsulenten, der på baggrund af projektet anbefaler styrket digitalisering på området.

- Man kunne for eksempel lave en popup-funktion, der husker borgerne på, at de skal selvangive en avance eller et tab. Så tvinges folk til at tage stilling, siger Lene Pedersen, der dog understreger, at der også vil blive brug for kontrol i fremtiden.

- Hvert år er det jo nye borgere, der sælger ejendomme, så man kan ikke være sikker på, at lovgivningen er blevet forstået. Og jeg tror ikke, at man kan gøre reglerne mere enkle. Der skal jo tages hensyn til værdistigninger, forbedringer og lignende, siger hun.

Lene Pedersen påpeger, at sælgere altid kan få Skat til at vurdere, om deres udregning er korrekt, inden de udfylder selvangivelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.