Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skat har ikke tjekket håndværkerfradrag siden 2012

Skats seneste målrettede kontrol af mulig snyd med boligjobordningen foregik for fem år siden.

København. Siden boligjobordningen blev indført i 2011, har hundredtusinder af danskere benyttet sig af muligheden for at få et ekstra skattefradrag som tilskud til håndværkerregningen.

Men kontrollen med brug af ordningen har været nærmest ikke-eksisterende.

Ifølge Børsen, der har spurgt Skat, ligger den seneste målrettede kontrol af boligjobordningen fem år tilbage.

- Skat har i 2012 haft et konkret indsatsprojekt, hvor håndværkerfradraget for indkomståret 2011 blev kontrolleret.

- Der har ikke i de efterfølgende år været konkrete projekter alene rettet mod håndværkerfradrag, hedder det i svaret fra Skat til avisen.

Oplysningen undrer flere skatteordførere på Christiansborg. Blandt andet frygter Jesper Petersen (S), at mange kan have snydt uden at være blevet opdaget.

- Jeg har forståelse for, at Skat må prioritere deres ressourcer. Men det er ikke hensigtsmæssigt, hvis der er store områder, der simpelthen aldrig bliver kontrolleret, og hvor der ikke er nogen form for risiko ved at snyde, siger han til Børsen.

Da Skat tilbage i 2012 udførte en stikprøvekontrol af 400 virksomheder og 200 borgere, viste det sig, at der var fejl i 14,5 procent af borgernes indberetninger - altså hver syvende.

Underdirektør Per Jacobsen skriver i en mail til Børsen, at man har prioriteret sine ressourcer ud fra, hvor man vurderede, at effekten af indsatsen ville være størst.

Og så fortæller han, at man i år har planlagt en kontrol af indberetningerne for 2016.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.