Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skat: Doping og narkotika lige alvorligt

Som et led i et landsdækkende projekt mod doping har Skat nu som den første danske myndighed besluttet at se med lige stor alvor på narkotika og dopingmidler.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Når de danske toldere og deres specialhunde jager ulovlige stoffer i lufthavnen, går de ligeså meget efter at finde steroider og væksthormoner, som de går efter at finde narkotika.

Nu sidestiller Skat nemlig narkotika og dopingmidler som den første myndighed i Danmark, og de ser med samme alvor på de to typer af ulovlige stoffer, skriver Politiken. Det er især i lufthavnene, der er størst sandsynlighed for at finde stofferne, og tolderne arbejder derfor lige hårdt på at konfiskere både doping og narkotika.

Det er et led i Skats landsdækkende projekt mod doping, og siden januar sidste år har tolderne målrettet øget deres indsats mod sterioder, væksthormoner og andre præstationsfremmende midler.

- Vi prioriterer doping lige så højt som narkotika. Det gør vi ud fra de erfaringer, som vi har gjort os de seneste år - i vores almindelige toldkontrol beslaglagde vi rimelig meget, så vi kunne se, at det var vigtigt at lave en mere målrettet indsats, siger Axel Grønkjær, der er specialkonsulent blandt de danske toldere, til Politiken.

Toldere i nabolandene har desuden oplyst, at de har fundet en hel del dopingmidler, der er blevet smuglet fra Danmark, og det var med til at overbevise Skat om at sidestille doping med narko. Den beslutning får ros med på vejen af Anti Doping Danmark.

- Det er kun godt, at de går forrest i kampen mod de her farlige stoffer. Vi så gerne, at den holdning bredte sig til resten af samfundet, så flere fik øjnene op for, hvor alvorlige problemer steroider er roden til, siger formand Jens Evald.

Ifølge Politiken har flere højtstående politimænd gennem den seneste måned fortalt, at politiet nedprioriterer at bekæmpe dopingkriminaliteten, der højest kan give to års fængsel, mens narkokriminalitet kan give hele ti år bag tremmer. Anti Doping Danmark håber på, at politiet vil tage dopingproblematikken lige så alvorligt som Skat.

- Ellers er man ikke tilstrækkeligt med til at bekæmpe den kriminalitet, der udgør så væsentlig en del af de kriminelle banders økonomi. På det her sorte marked er der jo millioner og atter millioner af kroner på spil, siger Jens Evald til avisen.

I 2011 beslaglagde tolderne i Danmark knap 11 kilo ufortyndet doping, der kan omsættes til ti millioner kroner på det sorte marked, når det er lavet til piller eller ampuller med steroider.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.