Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skandaleramt Københavner-bro forsinkes endnu engang

Indvielsen af Inderhavnsbroen i Indre København er blevet udskudt flere gange. Seneste melding er nu, at broen åbner i det nye år.

Inderhavnsbroen er endnu engang ramt af problemer
Inderhavnsbroen er endnu engang ramt af problemer

Inderhavnsbroen, som skal forbinde Nyhavn med Christianshavn i København for fodgængere og cyklister, volder endnu engang problemer, skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.

Københavns Teknik- og Miljøforvaltning var ellers stillet i udsigt, at broen kunne åbne inden udgangen af 2015 efter flere forsinkelser, men tekniske vanskeligheder har nu udskudt broindvielsen endnu engang.

Indvielsen bliver først på den anden side af årsskiftet, når der er rettet op på en række fejl, som er fundet siden en funktionstest af broen i august. Her var optimismen ellers at spore.

»Vi er meget tæt på målet nu, og det er vi selvfølgelig rigtig godt tilfredse med.,« sagde serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Anders Møller dengang på kommunens hjemmeside KK.dk:

» Det har været et meget komplekst forløb, hvor vi har mødt en række udfordringer, blandt andet fordi vores oprindelige entreprenør gik konkurs tidligt i forløbet. Vi ser derfor rigtig meget frem til at kunne indvie Inderhavnsbroen sammen med københavnerne og A. P. Møller Fonden senere på året.«

De gentagne forsinkelser af brobyggeriet, der er en gave til København fra »A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.«, er bestemt heller ikke omkostningsfrie. Det vides endnu ikke, hvad den endelige pris for Inderhavsbroen bliver, men allerede i sommer forlød det, at beløbet ville være halvandet gang højere end de oprindelige 202 millioner kroner.

Der ligger på nuværende tidspunkt ikke en ny tidsplan klar med en mulig indvielsesdato.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.