Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skænderi om bilfælge førte til dødelig knivvold

En 22-årig mand er idømt seks års fængsel for vold med døden til følge. Under slagsmål stak han 30-årig ned.

Et skænderi om bilfælge endte i slagsmål og dødeligt knivstik. Torsdag er en 22-årig idømt seks års fængsel for vold med døden til følge. Arkivfoto. Free/Colourbox
Et skænderi om bilfælge endte i slagsmål og dødeligt knivstik. Torsdag er en 22-årig idømt seks års fængsel for vold med døden til følge. Arkivfoto. Free/Colourbox

Et skænderi om nogle bilfælge førte i oktober sidste år til, at en 30-årig mand blev stukket ned og afgik ved døden i det vestlige Aarhus.

Torsdag er den 22-årige mand, der førte kniven, ved Retten i Aarhus blevet idømt seks års fængsel for vold med døden til følge.

Mohammad Ali Halloum havde en bil stående i garagen hos den 30-årige, som ville have, at han fjernede den. Det ville Halloum ikke, og han beskyldte garageejeren for at have stjålet fælgene på bilen og solgt dem.

Det førte ifølge sagens anklager, Jhin Lee, til flere skænderier mellem de to og deres familie og bekendte.

19. oktober sidste år sendte Halloum en sms til garageejeren og bad ham komme ned til Fakta på Kappelvænget.

Med sig til mødet tog den nu dømte en kniv og en peberspray. Da de to grupper mødtes, endte det i et slagsmål, der kulminerede med, at Halloum stak den 30-årige i brystet og snittede en anden i armen.

Fire dage senere afgik den 30-årige ved døden.

Under den til tider tumultariske retssag - ved et af de første retsmøder fik retsformanden ryddet salen på grund af uro - ville Halloum frifindes, da han mente, at han havde handlet i nødværge.

Anklageren ville på sin side have ham dømt for drab.

Nævningetinget afviste, at der var tale om nødværge, men ville heller ikke dømme ham for drab, da det ikke var hans hensigt at slå offeret ihjel.

Selv om retten afviste at dømme for drab, er anklager Jhin Lee godt tilfreds med afgørelsen.

- Det er godt, at retten har slået fast, at man ikke kan påkalde sig nødværge, når man tager en kniv med til en diskussion, forklarer han.

Mohammad Ali Halloum valgte at tænke over, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.