Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skader på letvægtsgasflasker kan forårsage eksplosion

Man bør tjekke sin letvægtsgasflaske for skader, fordi revner, stød og slag kan betyde, at der siver gas ud.

Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet opfordrer til at kigge efter mærker efter stød, slag eller revner i plastikken rundt om flasken eller om der mangler dele af plastikken. Free/Arbejdstilsynet
Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet opfordrer til at kigge efter mærker efter stød, slag eller revner i plastikken rundt om flasken eller om der mangler dele af plastikken. Free/Arbejdstilsynet

En letvægtsgasflaske som har fået et stød, et slag eller revner kan forårsage en alvorlig ulykke, hvis flaskegassen siver ud.

Derfor opfordrer Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet i en pressemeddelelse til, at man tjekker sin letvægtsgasflaske efter for skader. Flaskerne bliver typisk brugt til blandt andet gasgrill og gasbrændere.

Opfordringen kommer efter flere uheld, hvor gas er sivet ud, fordi der er gået hul på gasflaskerne. De er fremstiller i komposit, som er et plastlignende materiale.

Hvis gassen bliver antændt, kan det i værste fald medføre en kraftig eksplosion.

På de gasflasker, som har været involveret i uheld, har der været skader.

Arbejdstilsynet undersøgelse af gasflaskerne viser, at de flasker, som har været involveret i uheld, formentlig er blevet skadet, fordi de er blevet tabt eller lignende og derfor er revnet.

- Det i kombination med, at flaskerne har stået i direkte sollys, har muligvis ført til, at de er bristet, og at der derfor siver gas ud, der kan eksplodere ved blot en lille gnist, siger Morten Vestergaard, tilsynschef i Arbejdstilsynet.

- Der er ikke umiddelbar fare ved flaskerne i sig selv, men man bør tjekke, om der er brud på plastikkappen rundt om dem, siger han.

Gasflaskerne bliver ikke kaldt tilbage, fordi de vurderes som sikre, hvis de bare bliver opbevaret og håndteret korrekt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.