Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sjællandsk betjent tankede benzin på politiets regning

Otte gange misbrugte betjent politiets benzinkort. Det koster 14 dages betinget fængsel og 5000 kroner.

Helsingør: En politimand på Sjælland har flere gange undgået at betale, da han tankede benzin på sin bil.

I alt otte gange brugte manden i 2014 sin arbejdsgivers benzinkort, fastslår Retten i Helsingør.

Det resulterede mandag i en dom for mandatsvig og 14 dages betinget fængsel. Hertil kommer et krav om erstatning på knap 5000 kroner til Nordsjællands Politi.

Forbrydelserne fandt sted med jævne mellemrum fra februar til august 2014, da den 46-årige betjent rullede ind på en Statoil-tank i Helsingør.

På den måde kom Nordsjællands Politi til at betale næsten 5000 kroner for benzin.

Det var sommeren 2014, at politiet anmeldte politiassistenten, og oprindeligt drejede sagen sig blot om et par tilfælde. Siden er sagen altså vokset.

Hvert år rejses en håndfuld straffesager mod politifolk. Inden for de sidste par år har der været straffesager mod to andre betjente fra Nordsjællands Politi.

I januar 2014 idømte Østre Landsret den ene 40 dages ubetinget fængsel. Han havde røbet fortrolige detaljer om en efterforskning til sin tatovør.

Og i december 2013 blev en anden idømt 60 dages betinget fængsel for magtmisbrug og selvtægt. Han havde iført sig en kollegas uniform og underskrevet sig med falsk navn, da han fjernede en landskendt hund fra et internat.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.